Da Readly endnu ikke er kommet i en dansk version med danske blade og magasiner har vi her anmeldt den svenske version.

Når du skal igang med Readly, så er det vigtig at bemærke at registrering ikke kan foregå fra app’en – det skal du gøre fra en normal browser. Du kan enten vælge at benytte dit Facebook login (hvor efter du har mulighed for at dele på Facebook hvad du læser) eller benytte standard metoden med e-mail og password.

Efter du har oprettet dig, så downloader du bare dén app, som passer til din enhed og så logger du ind. Temmelig enkelt og nemt!

Udvalg

Den svenske udgave af Readly har på nuværende tidspunkt over 100 forskellige magasiner og blade. De spænder lige fra de sukkersøde teenage-magasiner over til fitness og hifi-magasiner. Nu kender vi godt nok ikke særlig meget til det svenske blad og magasin marked, men vi tror umiddelbart, at det er lang de fleste man kan finde på Readly.com.

Brugervenlighed

Readly indeholder rigtig rigtig mange titler – i skrivende stund har de 1391 udgivelser i de over 100 magasiner og blade. Dét gør det til en naturlig udfordring, som læser, at overskue alle disse titler. Readly løser denne opgave flot. På “hovedskærmen” er simpelthen bare alle magasinerne listet i enten 3 eller 2 kolonner afhængig af om du benytter tablet eller mobil versionen. Listen kan du rangordne enten alfabetisk, efter seneste tilføjet eller efter senest læst.

Endnu mere brugbart er dog den lille lup øverst til højre. Når man klikker på den får man muligheden for at skrive titlen på det blad eller magasin man søger. Men mere interessant er også, at man nu kan se alle underkategorierne. Er man fx kun interesseret i at se titler omhandlende kvinde livsstil, så klikker man bare på “Kvinna Livsstil” og så får man kun dé titler, der beskæftiger sig med dette emne. Readly har 18 af disse underkategorier, så der burde være nok til at tilfredsstille enhver interesse.

Når man klikker ind på én bestemt titel, så kan man se alle de forskellige udgivelser af dén titel som er tilgængelig via Readly. Lige nu, så kort tid efter lancering, er der mange af titlerne som kun har én udgivelse, men eftersom, at Readly ikke planlægger at slette de udgivelser, der ligges ind, betyder det, at arkivet af titler bare vokser. Så behøver vi ikke længere selv, at gemme ét magasin pga. af én god artikel. Bare bookmark artiklen og så kan du altid finde den frem igen.

Læsning

Selve læsningen af magasiner på Readly er en fornøjelse uanset om du sidder med en mobil eller tablet. Du bladre frem og tilbage enten ved at swipe eller ved et enkelt tryk i højre eller venstre side af skærmen. Og du zoomer selvfølgelig ved “2 finger systemet”. Ved et enkelt tryk i midten af skærmen for du i bunden en oversigt op over alle siderne i magasinet og kan herefter hoppe hen til den side du ønsker. Hvis du kommer til at lukke app’en, så starter den selvfølgelig på den samme side igen.

Øverst i højre side har du mulighed for enten at “bookmarke” eller at dele den aktuelle side på Twitter, Facebook, LinkedIn eller via e-mail eller SMS.

Offline

En interessant feature er, at du kan downloade magasiner til offline brug – det er fx relevant hvis du skal læse dit ynglingsblad på ferien eller skal et sted hen med inden WIFI eller dårlig mobildækning. Du kan selv vælge hvor mange blade der maximum skal kunne gemmes lokalt – som standard står den til 30 titler, men du kan sætte den helt op til 500. Du har også mulighed for at aktivere/deaktivere dataforbindelse. Så hvis du fx har ubegrænset mobildata, så er du ikke afhængig af at være i nærheden af et Wifi-spot.

Pris

Den svenske version af Readly koster 99 SEK om måneden (83 kr.) hvor den amerikanske version kun koster 9,99 USD (55 kr.). Vi antager, at den danske pris nok vil ligge mere i nærheden af den svenske pris end den amerikanske. Men når et gennemsnitlig magasin herhjemme i løssalg koster omkring 60-70 kr., så må man sige en månedlig pris på cirka samme beløb er okay for ubegrænset læsning af et væld af forskellige magasiner.

Endvidere, så virker ens login også samtidig på op til 5 forskellige enheder. Dvs. at din datter kan læse sit teenage-magasin samtidig med at din mand læser sit tech-magasin samtidig med at du læser dit fitness-magasin = temmelig stor besparelse i det månedlige budget.

Vurdering
  • Udvalg af magasiner og blade - 8/10
    8/10
  • Brugervenlighed - 8/10
    8/10
  • Pris - 8/10
    8/10
8/10

Konklusion

Readly (svensk udgave) er en rigtig god løsning på et problem, der har fået lov til at være her for længe. Der findes næsten ikke dén branche som ikke er online i dag – seneste eksempel på det er Mofibo, der giver os danskere ubegrænset adgang til alle de bøger vi ønsker at læse. Hvorfor skal vi ikke også have den mulighed når det kommer til magasiner og blade? Derfor er Readly også fremtiden og da de også løser denne opgave på fortrinelig vis, så kan vi kun sige til Bonnier, Aller og Egmont, at de simpelthen må se, at få indgået et samarbejde med Readly. Først når disse 3 mastodonter i det danske magasin og blad market er positivt stemt overfor Readly, vil vi danskere kunne få den samme fede oplevelse som svenskerne har i øjeblikket.

Bruger bedømmelse 5 (1 stemme)
Sending