Mange blade i Danmark lider i disse dage under digitaliseringen, der har gjort at færre mennesker læser fysiske blade, og der er samtidig blevet pålagt en beskatning af magasiner, som er trykt uden for EU. På den måde er mange af de magasiner, der lå på grænsen til at kunne løbe rundt, skubbet over på den forkerte side, og det har betydet et farvel til flere danske trykte magasiner som det kendte mandemagasin M!.

Egmont har dog ikke tænkt sig at give op i kampen mod online blogs og nye online magasiner, der har skabt en stor konkurrence på nettet. Flipp hedder den nye app, der skal kunne udfylde hele familiens magasinbehov, og stadig med den samme kvalitet. Konceptet er bygget op som man kender det fra blandt andet Netflix, hvor man betaler et månedligt gebyr, og så får man ellers adgang til alle bladene på siden og i Appen. Det betyder også, at har man et højt forbrug af blade, vil denne nye løsning faktisk spare en for en masse penge, og da hele familien eller husstanden kan bruge appen, er det hurtigt en fin investering, hvis man da er til Egmonts publikationer.

Heldigvis har den nordiske bladgigant samlet blade, så er der er noget for enhver og man bliver faktisk overrasket over, hvor mange blade Egmont egentlig stå bag. Konceptet har allerede slået igennem i USA, hvor store bladgiganter er slået sammen, og dette kan blive starten på et lignende koncept her i Danmark.

Selve prisen i Danmark ligger på 99 kroner, hvilket kan anses som dyrt, i hvert fald når man sammenligner det med mange andre lignende tjenester som Netflix og HBO, men var man tidligere abonnent på bare 2 blade i husstanden, vil der ikke være nogen forskel, og man vil ligefrem kunne spare penge. Appen kunne generelt godt bruge en opdatering mere, i hvert fald til Android, hvor man mangler flere vigtige funktioner som fx en søgefunktion.

Vurdering
  • Udvalg af magasiner og blade - 6/10
    6/10
  • Brugervenlighed - 7/10
    7/10
  • Pris - 5/10
    5/10
6/10

Konklusion

Alt i alt er ideen bag og konceptet rigtig godt. Egmont kunne helt sikkert få mange flere til at abonnere på Flipp, hvis de valgte at arbejde sammen med de andre udgivere, så man kunne få adgang til flere magasiner og ikke bare Egmonts egne. Prisen er helt klart bedre end hvis man skulle købe magasinerne i kiosken, men det kan ikke betale sig hvis én af ens ynglingsblade ligger i Pling eller Wype.

Bruger bedømmelse 2.57 (7 stemmer)
Sending